37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Platforma Mdocs va fi inclusă în lista sistemelor informaționale partajate

Platforma Mdocs va fi inclusă în lista sistemelor informaționale partajate

06.06.202480 views MDED
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Platforma Mdocs, care a fost instituită în aprilie 2024, va fi inclusă în lista sistemelor informaționale partajate.

În acest sens, Guvernul a votat proiectul de hotărâre care prevede revizuirea Listei sistemelor informaționale partajate. Respectiv, Serviciul Tehnologie, Informație și Securitate Cibernetică va putea asigura administrarea tehnică și mentenanța platformei Mdocs.

Platforma MDocs reprezintă un mecanism reutilizabil, sigur și ușor de folosit pentru diferite cazuri în care este necesară păstrarea și/sau partajarea într-un mod securizat a documentelor electronice emise de autorități și instituții publice, precum:certificate, extrase, acte confirmative etc.

Proiectul este încă un pas către modernizarea infrastructurii digitale și către integrarea țării noastre în Uniunea Europeană. Platforma Mdocs este un instrument tehnologic și un simbol al angajamentului nostru de a aduce Republica Moldova în rândul statelor europene, de a asigura transparență, securitate și eficiență în administrarea publică.

Proiectul nu reglementează activitatea de întreprinzător, nu conține reglementări cu impact asupra bugetului public național sau a unor componente din cadrul acestuia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...