37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Plafonarea taxei notariale pentru eliberarea certificatului de moștenitor

Plafonarea taxei notariale pentru eliberarea certificatului de moștenitor

20.08.20181.190 views BizLAw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxa impusă de notari la eliberarea certificatului de moștenitor va fi în mărime de 150 de lei pentru fiecare imobil separat. Prevederea se va aplica pentru bunurile imobile din sate (comune), cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și a terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții. Modificările legislative au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial.

Noile prevederi urmează să fie aplicate din a doua jumătate a lunii septembrie. Conform Legii cu privire la actele normative, modificările legislative intră în vigoare peste o lună de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, dacă în actul normativ nu este indicată o altă dată.

Autorii inițiativei susțin că, în prezent, informația despre valoarea bunului imobil pentru calcularea plății notariale se solicită de la structurile teritoriale ale Agenției Servicii Publice. Ei mai precizează că pentru imobilele din localitățile rurale nu au fost executate lucrările de evaluare, respectiv, nu există valoarea înscrisă în registru. În lipsa acesteia, cetățenii sunt nevoiți să comande servicii adiționale de calculare, ceea ce implică costuri suplimentare pentru perfectarea certificatului de moștenitor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...