37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Piața muncii: locuri vacante la sfârșitul lunii iunie

Piața muncii: locuri vacante la sfârșitul lunii iunie

01.07.2021165 views ANOFM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conform  bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 28.06.2021 erau în evidenţă 8297 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2030 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6267 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Prezentul buletin este elaborat în concordanță cu „Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 006-14)”, aprobat prin ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei nr.22 din 03.03.2014.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...