37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste jumătate de miliard de lei încasați la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

Peste jumătate de miliard de lei încasați la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

29.08.2018723 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 20 – 26 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 507,9 milioane lei, fiind perfectate per total 11 106 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 270 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, țigarete, textile pentru casă, piese auto noi și uzate etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 39 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 161 765 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 113 320 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22 159 și respectiv 13 265 traversări.

Un trafic sporit a fost înregistrat, în ultimele trei zile, și prin postul temporar ”Palanca”, deschis pe perioada lucrărilor de reconstrucție a noului punct de trecere. Pe parcursul celor trei zile, acesta a fost traversat de 3 828 de vehicule.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 342 de solicitări de informații legate de vamă.

Amintim că, toate subdiviziunile Serviciului Vamal vor activa în regim normal pe parcursul întregii minivacanțe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...