37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 6 mii contracte de achiziții publice, încheiate în primul semestru

Peste 6 mii contracte de achiziții publice, încheiate în primul semestru

17.08.2021145 views Monitorul FISC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În primul semestru al anului curent au fost semnate 6426 contracte de achiziții publice și acorduri adiționale, cu 1 095 mai multe decât în perioada similară a anului 2020, când au fost înregistrate 5331 contracte, potrivit datelor din Raportul privind activitatea în domeniul achizițiilor publice desfășurată în semestrul I, publicat de Agenția Achiziții Publice.

Astfel, în rezultatul tuturor procedurilor de achiziţie publică, au fost realizate proceduri de achiziții publice în valoare totală de 3,85 mld. lei, cu 278 mil.lei mai mult decât în perioada similară a anului 2020, ceea ce reprezintă o creștere de 7,8 %.Cele mai multe contracte au fost semnate prin intermediul licitației deschise în MTender - 2846 de contracte și acorduri adiționale.Totodată, autoritățile contractante au publicat 495 anunțuri de participare prin cererea ofertelor de prețuri prin intermediul MTender, dintre care:  117 anunțuri – pentru achiziționare de bunuri; 344 anunțuri – pentru procurare de lucrări și 34 anunțuri – pentru achiziționare de servicii.Conform obiectului achiziției, cele mai multe proceduri au fost inițiate pentru procurarea lucrărilor de construcție -344. În rezultatul desfășurării procedurilor au fost încheiate 2643 de contracte și acorduri adiționale.

Din numărul total de contracte de achiziții publice, 538  de contracte au fost încheiate în rezultatul desfășurării procedurilor de achiziții publice prin intermediul Sistemului informational automatizat ”Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA RSAP).

În același timp, în rezultatul procedurilor de achiziție prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, au fost încheiate 397 de contracte și acorduri adiționale, fiind înregistrată o creștere cu 2,23 % a ponderii achizițiilor desfășurate în această modalitate, față de semestrul I din anul precedent.Totodată, în această perioadă au fost încheiate 2 contracte de achiziții publice prin Acordul-cadru.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...