37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 550 de mii de pensionari vor primi un suport financiar

Peste 550 de mii de pensionari vor primi un suport financiar

08.12.2018886 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 decembrie 2018, al căror cuantum nu depăşeşte 2000 de lei, vor primi un suport financiar unic în sumă de 600 de lei. Legea cu privire la acordarea suportului unic unor beneficiari de pensii a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

De suport vor beneficia circa 550 de mii de persoane, beneficiari de pensii: pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobâl, militarilor în termen şi membrilor lor de familie, unor angajaţi din domeniul culturii, de pensii anticipate pentru limită de vârstă, de alte categorii de pensii mai mici de 2000 de lei.

Suportul unic va fi acordat pensionarilor în luna decembrie, curent. Listele beneficiarilor sunt întocmite de Casa Naţională de Asigurări Sociale. Beneficiarii de pensie vor putea primi banii la oficiul poştal sau la cardul bancar, acolo unde, de obicei, îşi ridică pensia. Dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic până la sfârşitul anului curent, mijloacele banești pentru asemenea beneficiari se vor transfera spre plată pe parcursul anului 2019.

Cheltuielile, în valoare de 335105,0 mii lei, necesare pentru plata suportului vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...