37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 4,1 miliarde lei încasate de SFS în luna iunie a anului 2020

Peste 4,1 miliarde lei încasate de SFS în luna iunie a anului 2020

01.07.2020416 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Astăzi, 1 iulie, Serviciul Fiscal de Stat marchează – Ziua funcționarului fiscal, precum și 30 de ani de la fondarea autorității.

Sunt trei decenii în care instituția a parcurs diverse etape și a dobândit asiduu respectul și încrederea contribuabililor.

Timp de 30 ani misiunea noastră a rămas neschimbată, fiind eficiența în colectarea veniturilor bugetare care contribuie la menținerea unui echilibru financiar în societate. Astăzi tradițional, Serviciul Fiscal de Stat prezintă informația cu privire la executarea părții de venituri.

Astfel, în luna iunie a anului curent au fost încasate 4,1 miliarde lei la bugetul public național, ceea ce denotă o creștere cu peste 309,9 milioane lei sau cu 8,2 % în raport cu perioada similară a anului precedent.

Potrivit componentelor bugetului public național, statisticile sunt următoarele:

La Bugetul de stat, în luna iunie a anului 2020 s-au încasat 1,9 miliarde lei, ceea ce constituie cu 218,5 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o creștere de 13,3 %.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 543,4 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 53,9 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 11%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 1,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 47,6 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 3,9 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 414,0 milioane lei.

Serviciul Fiscal de Stat ține să aducă multă recunoștință contribuabililor care au manifestat spirit civic, contribuind astfel la fortificarea bugetului public național.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...