37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 400 milioane de lei încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

Peste 400 milioane de lei încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

04.07.2018877 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 25 iunie – 01 iulie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 416,3 milioane lei, fiind perfectate per total 9 701 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 418 încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 60 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 223 403 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 100 015 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale continuă a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 490 și respectiv 13 422 traversări.

Totodată, din cauza nivelului ridicat al apei râului Nistru, rămâne sistată circulația prin posturile vamale de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Soroca”. În aceste condiții, călătorii pot opta postul vamal  ”Otaci”.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 361 de solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...