37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna septembrie

Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna septembrie

02.10.2019279 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În luna septembrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 129 mil. lei, cu circa 273 de mil. de lei mai mult (cca.+15%), comparativ cu perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 53.046 de declarații vamale.

Totodată, veniturile colectate de Vamă în primele 9 luni ale acestui an se cifrează la circa 16,4 miliarde de lei,  în creștere cu peste 1 miliard de lei față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 708 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 298 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.098.928 lei.

În luna mai, fluxul unităților de transport a constituit 429.777 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 88.358 și respectiv, 61.212 de traversări.

Totodată, în cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau să doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111). Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.183 solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...