37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna octombrie

Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna octombrie

05.11.2019344 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În luna octombrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 115 mil. lei, cu circa 100 de mil. de lei mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 55.631 de declarații vamale.

Totodată, veniturile colectate de Vamă în primele 10 luni ale acestui an se cifrează la circa 18,5 miliarde de lei,  în creștere cu peste 1,1 miliarde de lei față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 722 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 422 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.496.459 lei.

În luna mai, fluxul unităților de transport a constituit 406.759 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 84.405 și respectiv, 63.568 de traversări.

Totodată, în cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau să doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111). Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.240 solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...