37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 2 miliarde de lei, încasate de vamă la bugetul de stat

Peste 2 miliarde de lei, încasate de vamă la bugetul de stat

06.08.2019438 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna iulie a anului curent, au crescut cu 182,5 mil. lei (10%) față de perioada similară a anului trecut, însumând peste 2 mlrd. lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 52.051.

De asemenea, în primele șapte luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 12 mlrd. 336 mil. lei, depășind cu 817 mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 818 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada de referință, au fost întocmite 395 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 2 mil. lei.

În luna iulie, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 487.430 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 95.380 și, respectiv, 65.166 de traversări.

În aceste condiții, Serviciul Vamal va continua să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru reducerea la maxim a timpului de așteptare în vamă și fluidizarea traficului în perioada estivală.

În cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul (+373 22) 574-111. Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.848 solicitări de informații referitoare la domeniul vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...