37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Parlamentul a aprobat Raportul privind executarea bugetului de stat în anul 2021

Parlamentul a aprobat Raportul privind executarea bugetului de stat în anul 2021

28.06.202267 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2021. Raportul Guvernului și raportul de audit financiar realizat de Curtea de Conturi asupra acestuia au fost prezentate în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 23 iunie curent.

Potrivit raportului, prezentat de ministrul Finanțelor, în anul 2021, bugetul de stat a fost executat la capitolul veniturilor în sumă de 49,4 miliarde de lei mii, cu 7,7% mai mult față de bugetul precizat. La capitolul cheltuielilor, bugetul de stat a fost executat în volum de 54,1 miliarde de lei, cu 6,1% mai puțin față de prevederile anuale. Respectiv, deficitul bugetar a însumat 4, miliarde de lei. Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost modificată de patru ori, pe parcursul anului trecut, cu scopul atenuării consecințelor pandemiei de COVID-19, necesitatea implementării proiectelor Guvernului în privința majorării pensiilor până la 2 000 de lei și alte măsuri de protecția socială, precum și atenuării efectelor crizei energetice.

Auditul efectuat de Curtea de Conturi a constatat că, Raportul Guvernului, sub toate aspectele semnificative, oferă o imagine corectă privind executarea de casă a bugetului de stat în anul 2021, în conformitate cu normele cadrului de raportare.

Raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2021 va fi publicat în Monitorul Oficial și pagina web oficială a Ministerului Finanțelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...