37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Oportunitățile perfecționării Regulamentului cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă discutate la MEI

Oportunitățile perfecționării Regulamentului cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă discutate la MEI

14.02.2020247 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La Ministerul Economiei și Infrastructurii a avut loc ședința de lucru în cadrul căreia au fost examinate oportunitățile perfecționării Regulamentului cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă. Ședința a fost prezidată de Secretarul de Stat al MEI, Iuliana Drăgălin.

Participanții la ședință au examinat Regulamentul pentru a remedia carențele și disfuncționalitățile, precum și oferirea de avantaje și stimulente pentru crearea locurilor de muncă, astfel încât să acorde posibilitate mai multor agenți economici să beneficieze de această facilitate.

Menționăm că, în temeiul Regulamentului privind subvenționarea creării locurilor de muncă, începând cu anul 2018, Guvernul subvenționează fiecare loc de muncă creat cu 40 mii lei per angajat. Cuantumul subvenției se indexează anual în funcție de majorarea salariului mediu pe economie. Poate solicita și beneficia de subvenție unică solicitantul care în anul de gestiune asigură o creștere a efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere, pentru persoanele angajate subiecți ai subvenției, nu va fi mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, nu va avea restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Serviciului Fiscal de Stat, Asociației Businessului European, AmCham Moldova, Consiliului Concurenței, Camerei de Comerț și Industrie, și Asociației Patronale a Industriei Ușoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...