37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Oportunități de îmbunătățire a mecanismului de oferire a tichetelor de masă

Oportunități de îmbunătățire a mecanismului de oferire a tichetelor de masă

04.04.2022312 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Subiectul tichetelor de masă a fost discutat la o întâlnire a deputaților cu reprezentanți ai mediului de afaceri, care a avut loc vineri, 1 aprilie curent la Parlament. Participanții la eveniment au discutat despre beneficiile rezultate din oferirea tichetelor de masă atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Totodată, au fost dezbătute posibilitățile de îmbunătățire a acestui mecanism.

În contextul întrevederii, s-a discutat despre posibilitatea de a majora creșterea nominală deductibilă a valorii tichetului de masă. ”Acest lucru reprezintă o ajustare a cheltuielilor de consum și ar putea duce la majorarea posibilităților financiare ale gospodăriilor”, au menționat participanții întâlnirii.

Reprezentanții companiilor, care au participat la discuție, au exprimat dezideratul de a reduce sau de a anula impozitarea tichetelor de masă. Propunerea a fost argumentată prin faptul că neimpozitarea tichetelor de masă cu prime de asigurări sociale va garanta redresarea economică post-Covid-19 și îi va ajuta pe antreprenori să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă, iar odată cu păstrarea locurilor de muncă statul va avea de câștigat sub formă de alte venituri.

La fel, participanții au reiterat că tichetele de masă contribuie la transparentizarea economiei, întrucât angajații vor utiliza banii în unitățile comerciale, care eliberează bonuri fiscale.

În anul 2020, au fost emise 6,7 milioane de tichete de masă, cu o valoare totală de peste 270 de milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...