37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ONU susține eforturile Guvernului în transformarea digitală

ONU susține eforturile Guvernului în transformarea digitală

21.09.2021189 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceprim-ministrul pentru digitalizare Iurie Țurcanu a avut la data de 20 septembrie, o întrevedere cu Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Simon Springett și reprezentanții agențiilor ONU în Republica Moldova.

Discuția s-a axat pe prioritățile Guvernului în domeniul digitalizării în diverse sectoare precum:  sănătate, economie, antreprenoriat mic și mijlociu, agricultură, sistemul de date privind evidența populației, educație și alfabetizare digitală.

Iurie Țurcanu le-a mulțumit partenerilor pentru deschidere și a menționat că mizează pe o colaborare fructuoasă cu echipa ONU la realizarea obiectivelor trasate de către Guvern pe domeniul digitalizării. Vicepremierul a trecut în revistă obiectivele  din Planul de acțiuni al Guvernului, precizând cele mai importante aspecte. „Facilitarea accesului la serviciile publice electronice pentru cetățeni, în special din mediul rural, dar și din diaspora este obiectivul de bază, de la care pornesc toate acțiunile noastre” a declarat oficialul.

La rândul său, Simon Springett a declarat că ONU va susține inițiativele vicepremierului pentru digitalizare a Republicii Moldova: „Este o funcție unică instituită în întreaga lume, de o responsabilitate enormă. Alături de colegii mei, suntem gata să aducem aportul necesar la realizarea obiectivelor de pe agenda dumneavoastră”, a mai adăugat Coordonatorul Rezident al ONU în Republica Moldova.

La întrevedere au participat reprezentanți ai Înstituției puiblice „Agenția de Guvernare Electronică” și șefii agențiilor ONU în Republica Moldova. Urmare a întrevederii, s-a convenit asupra continuării dialogului pe sectoare separate, în vederea accelerării proceselor de digitalizare a serviciilor publice aflate în desfășurare, dar și inițierii noilor proiecte.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...