37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Obligația de a folosi factura electronică la achizițiile publice impozabile s-ar putea amâna

Obligația de a folosi factura electronică la achizițiile publice impozabile s-ar putea amâna

05.07.20191.652 views BizLaw
(2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Obligația de a emite facturi fiscale în format electronic pentru livrările impozabile cu TVA în cadrul achizițiilor publice ar putea fi amânată pentru un an de zile. În Parlament a fost înregistrată o inițiativă legislativă de modificare a art. 117 alin. (13) din Codul Fiscal. Aceasta prevede ca termenul de 1 iulie 2019 să fie substituit cu 1 iulie 2020.

În prezent, norma spune că începând cu 1 iulie 2019, la efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiectul impozabil este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicații electronice și serviciile comunale.

Autorii proiectului menționează că prevederea este valabilă doar pentru achizițiile publice, unde intră și aprovizionarea instituțiilor de învățământ și a instituțiilor medico-sanitare. Emiterea obligatorie a facturii fiscale în format electronic va contribui la încetinirea procesului de livrare a producției ușor alterabile în instituțiile de învățământ și cele medico-sanitare, deoarece exportul facturilor fiscale din sistemele contabile a entităților în SIA E-factura va dura în timp, se menționează în nota informativă a proiectului.

Dacă propunerea va fi votată, aceasta va fi aplicată și pentru luna iulie.

Comentarii

  1. Eugenia spune:

    Buna ziua. Cum pot perfecta factura fiscală electronică (e-factura) pentru achizițiile publice, cu ziua urmatoare, ca sa pot tipari si transmite soferului factura data, care va pleca  la ora 5.00 dimineata in alta localitate. Mersy.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...