37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   O inițiativă legislativă, vine să asigure un impact mai mare al auditului public extern

O inițiativă legislativă, vine să asigure un impact mai mare al auditului public extern

01.12.2020217 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a votat, în ședința plenară din data de 26 noiembrie 2020, un proiect de lege care vine să asigure un impact mai mare al auditului public extern asupra standardelor de bună guvernantă, asupra luării deciziilor adecvate, pertinente, precum și utilizării mai eficiente a banilor publici în interesul bunăstării generale și îmbunătățirii calității vieții.

PROIECTUL a fost votat în prima lectură. Acesta prevede perfecționarea mecanismului de răspundere a conducătorului autorității/instituției bugetare pentru administrarea neeficientă a bugetului instituției și a patrimoniului public din gestiune, precum și pentru a preveni obstrucționarea activității auditului public extern, exercitat într-o autoritate publică.

Totodată, documentul urmărește sporirea impactului auditului public extern, asigurarea continuității și transparentei activității Curții de Conturi, precum și fortificarea independenței financiare a instituției în cauză.

De asemenea, proiectul prevede perfecționarea procedurii de sesizare a organelor de urmărire penală de către Curtea de Conturi.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...