37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   O foaie de parcurs va fi elaborată pentru susținerea activității întreprinderilor sociale

O foaie de parcurs va fi elaborată pentru susținerea activității întreprinderilor sociale

22.03.202389 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ieri a avut loc prima ședință a Grupului de Lucru ad-hoc pentru activitatea și dezvoltarea antreprenoriatului social consolidat în comun de Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministru, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Platforma pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova, Fundația Est-Europeană, Fundația Keystone Moldova, Camera de Comerț și Industrie și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.

Grupul de lucru recomandă revizuirea legislației actuale în ceea ce privește sprijinirea antreprenoriatului social pentru a facilita activitatea întreprinderilor din acest sector. Totodată, grupul consideră necesară elaborarea și adoptarea unei legi-cadru și a unei politici privind reglementarea sferei economiei sociale în țară, care să cuprindă norme de activitate privind întreprinderea socială și de inserție, marca socială, registrul unic de evidență a întreprinderilor sociale ș.a.

Pentru a oferi informațiile necesare și complete cu privire la situația întreprinderilor sociale și a economiei sociale în general, Grupul și-a propus, în cadrul platformei Consiliului Economic, să dezvolte o foaie de parcurs pentru a sprijini antreprenoriatul social, precum și politicile care să permită inovarea în afaceri să conducă la o dezvoltare incluzivă și durabilă.

În următoarele două săptămâni, Secretariatul Consiliului Economic va colecta propuneri de acțiune pentru Foaia de parcurs de la toți membrii grupului. Propunerile vor fi discutate la următoarea întâlnire a grupului din aprilie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...