37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Numărul declarațiilor privind impozitul pe venit al persoanelor fizice-cetățeni depuse, în creștere față de anul precedent

Numărul declarațiilor privind impozitul pe venit al persoanelor fizice-cetățeni depuse, în creștere față de anul precedent

13.05.2021477 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 30 aprilie 2021 a expirat termenul limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020 de către persoanele fizice-cetățeni.

Conform datelor preliminare, în perioada 01 ianuarie 2021 – 30 aprilie 2021, au fost depuse în total 176 675 declarații, înregistrând o creștere față de anul precedent cu 11 218 declarații sau cu 6,8%.

Din numărul total de declarații depuse:

  • 175 760 sunt electronice (Declarație rapidă, SIA „Declarație electronică”, Declarație precompletată), ceea ce constituie 99,5% din totalul declarațiilor depuse;
  • 915 declarații – pe suport de hârtie, ceea ce constituie 0,5% din totalul celor depuse.

Respectiv, constatăm faptul că, metodele automatizate de raportare electronică se bucură de o largă utilizare în rândul contribuabililor.
După procesarea integrală a datelor aferente declarațiilor cu privire la impozitul pe venit depuse de către persoanele fizice-cetățeni, precum și de către persoanele juridice, Serviciul Fiscal de Stat va prezenta în cadrul unui briefing de presă informația corespunzătoare.
Totodată, SFS exprimă profundă admirație și recunoștință tuturor contribuabililor care s-au conformat prevederilor legislației fiscale în vigoare, contribuind astfel la susținerea creșterii încasărilor la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...