37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Numărul cetăţenilor care achită prima AOAM în sumă fixă, în creștere

Numărul cetăţenilor care achită prima AOAM în sumă fixă, în creștere

09.03.2020238 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În primele două luni ale anului curent, peste 37 de mii de persoane au achitat prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă. Cifra este în creştere cu circa patru mii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul mijloacelor financiare acumulate până pe 1 martie în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală din achitarea primei în sumă fixă constituie peste 65,6 milioane de lei, cu aproximativ opt milioane mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2019.

Din numărul total de plătitori, peste 24 de mii 500 au beneficiat de reduceri în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală, arendaşii, arendatorii, deţinătorii de patentă, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern.

În anul curent se atestă o creştere considerabilă a numărului de cetăţeni care au plătit asigurarea medicală prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Astfel, numărul celor care au achitat, în lunile ianuarie-februarie 2020, prin MPay este de aproape 14 mii, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total al plătitorilor de primă în sumă fixă.

Alte aproape 12 mii de persoane, proprietari de teren agricol, au beneficiat de reduceri de 75% la achitarea primei.

În acelaşi timp, peste 800 de cetăţeni au achitat prima de asigurare fie cu reduceri de 60%, fie valoarea integrală a primei.

Amintim că prima AOAM în sumă fixă constituie în anul curent 4056 lei. Reducerile de 50%, 60% şi 75% sunt valabile până pe 31 martie inclusiv.

Pentru detalii privind modalitatea de achitare a primei AOAM în sumă fixă, accesaţi link-ul http://cnam.md/?page=41.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...