37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noul ministru al Finanțelor a depus jurământul de învestire în funcție

Noul ministru al Finanțelor a depus jurământul de învestire în funcție

29.09.2023141 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, a depus ieir jurământul de învestire în funcție. Ceremonia s-a desfășurat la Președinție în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit fostei ministre a Finanțelor Veronica Sirețeanu pentru eforturile pe care le-a făcut în timpul mandatului său și i-a spus dlui Rotaru că societatea are mai multe așteptări de la instituția pe care urmează să o conducă, mulțumindu-i că a demonstrat deschidere să se alăture echipei guvernamentale.

„Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului, inclusiv resursele generate aici pe intern, dar și asistența externă”, a notat șefa statului.

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar fiscal începând cu 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, inclusiv, în anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 - Serviciul Fiscal de Stat. A absolvit Facultatea finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține și un master în drept financiar fiscal la aceeași instituție.

Miercuri, 27 septembrie, șefa statului a semnat decretul cu privire la numirea lui Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...