37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi perspective de colaborare între CNAM şi Agenția Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare

Noi perspective de colaborare între CNAM şi Agenția Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare

27.01.2020384 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conducerea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a avut vineri, 24 ianuarie, o întrevedere cu directorul de ţară al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, Caroline Tissot. Părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea proiectelor aflate în derulare în domeniul sănătăţii din ţara noastră, în a căror realizare este implicată şi CNAM, precum şi au abordat aspecte de colaborare pe viitor.

Directorul general al CNAM, Angela Belobrov, a apreciat sprijinul oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în implementarea unui şir de proiecte importante în domeniul sănătăţii. A fost menţionat impactul major al proiectelor ce vizează reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova, serviciile de sănătate prietenoase tinerilor, reducerea poverii bolilor netransmisibile, sporirea şanselor de supravieţuire a copiilor care au nevoie de servicii medicale de urgenţă, acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova.

„CNAM este implicată în realizarea acestor proiecte şi mizăm pe atingerea obiectivelor stabilite. Dorim să îmbunătăţim accesul populaţiei la serviciile medicale. Punem accent pe contractarea strategică a instituţiilor medicale, purtăm un dialog permanent cu partenerii noştri din sistemul de sănătate, astfel încât să obţinem rezultate concrete, importante, care să fie apreciate de cetăţeni”, a specificat Angela Belobrov. Totodată, directorul general al CNAM a mulţumit părţii elveţiene pentru sprijinul acordat în elaborarea şi implementarea Strategiei de dezvoltare instituţională a CNAM.

La rândul său, directorul de ţară al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, Caroline Tissot, şi-a arătat deschiderea pentru continuarea colaborării şi a solicitat identificarea unor segmente de colaborare pe viitor. „Parlamentul Elveţiei a adoptat recent o nouă strategie de colaborare internaţională şi Republica Moldova este pe lista ţărilor partenere. În acest context, urmează să discutăm asupra anumitor aspecte de colaborare, inclusiv în domeniul acoperirii universale cu servicii medicale. Vom sprijini în continuare Moldova în realizarea proiectelor ce aduc beneficii cetăţenilor”, a subliniat Caroline Tissot.

În cadrul întrevederii s-a convenit ca în scut timp părţile să se întrunească într-o şedinţă pentru a stabili subiectele concrete de colaborare şi modalităţile de conlucrare.

Elveţia oferă sprijin ţării noastre din anul 2000, iar sănătatea este unul dintre domeniile-cheie ale Strategiei de Cooperare a Elveției cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...