37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi activități vor putea fi desfășurate în parcurile pentru tehnologia informației

Noi activități vor putea fi desfășurate în parcurile pentru tehnologia informației

16.05.2018848 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lista activităților ce vor putea fi desfășurate în cadrul parcurilor pentru tehnologia informației va fi extinsă din contul activităților de cercetare și inovare. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul privind modificarea Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației și va propune plenului Parlamentului votarea în prima lectură.

Noile activități care vor putea fi desfășurate în parcurile TI se referă la instruirea în domeniul calculatoarelor, servicii de cercetare și dezvoltare experimentală în calculatoare și științe informatice, nanotehnologie, inginerie și tehnologie, matematică și fizică, biotehnologie și nanobiotehnologie, fabricarea componentelor electronice, servicii de obținere a filmelor de animație și de design specializat, bazate pe utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță.

Potrivit autorilor proiectului, implementarea acestor noi activități poate contribui substanțial la dezvoltarea sectorului inovativ în Republica Moldova.

”Parcurile din industria tehnologiei informației vor oferi un mediu atractiv pentru activitățile de instruire, cercetare și dezvoltare bazate pe TIC, crearea produselor inovative în domeniul calculatoarelor, ingineriei, biotehnologiei, nanotehnologiei, precum și pentru o serie de activități economice de producere (nu asamblare) în care țara noastră are deja un potențial demonstrat (componente electronice, animație și design digital)”, se menționează în nota informativă a proiectului.

În prezent, în Republica Moldova activează circa 400 de companii în domeniul tehnologiei informației, unde sunt angajați circa 10 000 de persoane. Angajatorii vorbesc despre insuficiența acută a specialiștilor calificați, estimată la circa 1 000 de persoane pe an.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...