37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Neclarități pentru vânzătorii de țigări

Neclarități pentru vânzătorii de țigări

13.07.2020429 views Consecon
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 15 august 2020 se interzice expunerea țigărilor în vitrine și rafturi. Agenții economici au început instalarea boxelor închise astfel în cât pachetele cu țigări să fie ascunse de ochii vizitatorilor punctelor comerciale.

Agenții economici spun însă că în momentul deschiderii vitrinei de către vânzător țigările pot deveni vizibile. Astfel agentul economic va încălca legea și va fi pasibil de amendă. Pe de altă parte vânzătorul trebuie să deschidă boxa pentru a elibera consumătorului țigările pe care acesta le procură.

La solicitarea Asociației Businessului European din Moldova și Asociației Patronale a Subiecților Comerțului Interior ”ProBiz”, tema a fost discutată astăzi pe platforma Consiliului Economic în comun cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate şi familie.

Participanții la dezbateri, peste 60 la număr, printre care producătorii de articole din tutun, retaileri și reprezentanții stațiilor PECO au constatat că prevederile normative nu spun clar este sau nu momentul de vânzare al țigărilor o expunere a acestora.

Pentru a face o claritate Agenția Națională pentru Sănătate Publică a venit cu un șir de precizări în cadrul dezbaterilor pe marginea acestui subiect, iar în perioada următoare va veni cu un ghid care să explice modalitatea de aplicare a prevederilor despre interzicerea expunerii țigărilor în vitrine și rafturi. În același timp, Vladimir Odnostalco vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate şi familie a menționat necesitatea explicării  acestui moment chiar în lege. Modificări în acest sens deja sunt elaborate, a menționat deputatul.

În Republica Moldova peste 9000 de puncte comerciale au în vânzare produse de tutun și derivate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...