37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Necesitatea revizuirea listei rapoartelor statistice solicitate de la agenții economici de către BNS

Necesitatea revizuirea listei rapoartelor statistice solicitate de la agenții economici de către BNS

12.12.2018800 views Guvernul RM
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Premierul Pavel Filip a avut ieri o ședință de lucru cu participarea membrilor biroului permanent al Confederației Naționale a Patronatului din Moldova (CNMP). În cadrul acesteia, au fost abordate o serie de probleme social-economice din țară și modalitățile de rezolvare a acestora. 

Un subiect important al discuțiilor a vizat situația în care agenții economici sunt obligați să prezinte Biroului Național de Statistică un număr exagerat de rapoarte statistice, unele dintre care sunt irelevante pentru activitatea întreprinderilor. Pavel Filip a solicitat ca lista acestor formulare să fie revizuită, în scopul reducerii birocrației și susținerii mediului de afaceri.

Totodată, au fost puse în discuție chestiuni privind sistemul de salarizare,  necesitatea promovării Codului Urbanismului, plafonarea taxelor locale indiferent de genul de activitate al companiilor. Interlocutorii au avut un schimb de opinii și privind necesitatea parafării de către Rada Supremă din Ucraina a modificărilor în acordul cu privire la transporturile auto internaționale.

Părțile au convenit să continue dialogul pentru identificarea soluțiilor la probleme existente, reprezentanții Patronatelor exprimând recunoștință Guvernului pentru deschidere și pentru acțiunile de îmbunătățire a mediului de afaceri. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...