37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MSMPS: Începând cu 1 septembrie 2020, salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30%

MSMPS: Începând cu 1 septembrie 2020, salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30%

02.09.2020446 views MSMPS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Situația în instituțiile spitalicești din țară și în asistența medicală primară, majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 30%, implementarea noilor prevederi privind depistarea și tratamentul pacienților cu infecția COVID-19, consolidarea serviciului AVIASAN, au fost subiectele discutate la 1 septembrie 2020 la ședința Punctului Focal.

„Solicit implicarea specialiștilor din cadrul  MSMPS și CNAM, privind consultarea conducătorilor instituțiilor medicale în contextul majorării salariilor lucrătorilor medicali cu 30 %, care va avea loc începând de astăzi”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, care a participat la ședință în regim online.  

Amintim că, de salarii majorate vor beneficia personalul medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), șoferii  autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și  autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Cu privire la situația actuală în instituțiile spitalicești din țară, Viorica Dumbrăveanu a solicitat organizarea unei ședințe comune cu instituțiile spitalicești republicane și municipale, pentru a identifica soluții de consolidare a terapiei intensive, în contextul creșterii numărului de cazuri grave ale pacienților infectați cu COVID-19.

La fel, începând cu 1 septembrie 2020, vor fi organizate ședințe online cu toți conducătorii instituțiilor spitalicești și din asistența medicală primară, la care vor participa și specialiștii USMF „N.Testemițanu”,  pentru a discuta suplimentar toate aspectele (depistare, tratament, testare) incluse în noile prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19.

De asemenea, ministrul a indicat să fie definitivat în regim prioritar conceptul de reformare a serviciului AVIASAN, o verigă esențială în acordarea asistenței medicale pacienților în stare gravă.  

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...