37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova se va alinia la Convenția OIM privind serviciile de sănătate ocupațională

Moldova se va alinia la Convenția OIM privind serviciile de sănătate ocupațională

21.01.2021256 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În scopul protecţiei sănătăţii angajaţilor, în caz de boală și accidente la locul de muncă, Republica Moldova se aliniază la Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind serviciile de sănătate ocupațională.

La data de 20 ianuarie 2021, Comisia juridică, numiri și imunități, dar și Comisia agricultură și industrie alimentară au avizat proiectul de lege pentru ratificarea Convenției.

Prin ratificarea Convenţiei, fiecare stat recunoaşte relevanţa standardelor internaţionale în domeniul serviciilor de sănătate ocupaţională şi îşi asumă obligaţia de a formula, implementa şi revizui periodic o politică naţională coerentă în această direcţie.

Convenţia nr. 161 obligă statele membre să dezvolte treptat serviciile de sănătate ocupaţională pentru toţi lucrătorii, atât pentru cei angajaţi în sectorul privat, cât şi pentru cei angajaţi în sectorul public, în toate ramurile economiei naționale.

Importanţa Convenţiei rezidă în mecanismul de identificare şi evaluare a riscurilor pentru sănătate la locul de muncă; supraveghere a factorilor din mediul de muncă, care ar putea afecta sănătatea salariaţilor; participare la dezvoltarea programelor de îmbunătăţire a practicilor şi schimbul de informaţii în domeniu; supraveghere a sănătăţii salariaţilor, etc.  

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut de către deputați în ședință plenară.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...