37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova ar putea recunoaște unilateral semnătura electronică a UE

Moldova ar putea recunoaște unilateral semnătura electronică a UE

26.10.2021178 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Luni, 18 octombrie 2021, Legislativul a votat în prima lectură modificări legislative prin care Republica Moldova recunoaște în mod unilateral semnăturile electronice ale UE.

După votarea în a doua lectură, se vor recunoaște doar semnăturile electronice avansate calificate din UE, care ar permite investitorilor existenți să semneze documente în Moldova și să prezinte documente din statele UE care nu se mai eliberează de autorități pe hârtie.

Acest lucru, potrivit autorilor documentului, ar permite valorificarea unui potențial enorm de atragere a investițiilor din spațiu UE în Moldova și ar reduce din constrângerile investitorilor străini ce deja operează în RM. Din cauză că Moldova nu recunoaște semnăturile electronice din UE, doar într-un singur an Moldova ratează milioane de euro investiții, susțin autoritățile statului.

Modificările legislative în aceste sens au fost elaborate de experți  în cadrul implementării Foii de Parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic. Documentul este pus în aplicare de Ministerul Economiei în comun cu Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM și cu expertiza internațională acordată prin intermediul Corporației Financiare Internaționale, BERD, GIZ, USAID.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...