37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Modul în care RM urmează să recunoască semnăturile electronice eliberate în UE

Modul în care RM urmează să recunoască semnăturile electronice eliberate în UE

04.05.2022289 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului recunoașterea în RM a semnăturilor electronice calificate eliberate în UE s-ar putea face prin utilizarea unui certificat calificat al cheii publice eliberat de un prestator de servicii de încredere dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Modalitatea respectivă de recunoaștere a acestui tip de semnături va da posibilitate investitorilor din UE de a semna și transmite documente electronice către autoritățile din Moldova.

Acest lucru ar permite valorificarea unui potențial enorm de atragere a investițiilor din spațiu UE în Moldova și ar reduce din constrângerile investitorilor străini ce deja operează în RM.

Proiectul hotărârii de Guvern este supus deja consultărilor publice și poate fi găsit aici: https://cutt.ly/zGTnEDW

Pe 11 Noiembrie 2021 Parlamentul a votat modificări legislative prin care Republica Moldova recunoaște în mod unilateral semnăturile electronice ale UE. Modificările legislative au fost elaborate în cadrul implementării Foii de Parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic. Documentul este pus în aplicare de Ministerul Economiei în comun cu Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM și cu expertiza internațională acordată prin intermediul Corporației Financiare Internaționale, BERD, GIZ, USAID.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...