37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanțelor comentează informațiile apărute în presă: Carnetele TIR nu vor fi scumpite

Ministerul Finanțelor comentează informațiile apărute în presă: Carnetele TIR nu vor fi scumpite

09.08.2018865 views Realitatea
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Carnetele TIR nu vor fi scumpite în urma deciziei Consiliului Concurenței, a anunțat Ministerul Finanțelor, într-un comunicat de presă, după difuzarea în mass-media a unor informații eronate privind acest subiect.

Potrivit Ministerului, implicațiile aceste decizii se rezumă doar la faptul că Serviciul Vamal nu va raporta Consiliului Concurenței sumele scutirilor, în contextul în care aceastea nu reprezintă ajutor de stat.

Legislația națională și cea internațională la care Republica Moldova este parte, prevede o serie de măsuri de sprijin (facilități fiscale), sub formă de scutiri, reduceri de cote etc. O parte dintre măsurile de sprijin, și anume cele care reprezintă ajutor de stat, urmează a fi raportate Consiliului Concurenței de către furnizorii ajutorului de stat, în cazul facilităților fiscale de către Serviciul Fiscal de Stat și de către Serviciul Vamal”, se conține în comunicat.

Astfel, prin Decizia Consiliului Concurenței nr. ASER-46 din 28.06.2018, la care face trimitere ziaristul, s-a constatat faptul că măsura de sprijin acordată în baza art. 7 din Convenţia din 14.11.1975 vamală olicit la transportul olicitional al mărfurilor sub acoperirea carnetelor T.I.R. Convenţia (T.I.R.) nu constituie ajutor de stat în sensul art. 3 din Legea nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat. Deci, Consiliul Concurenței olicit ca această facilitate să nu mai fie inclusă în rapoarte”, se mai spune în comunicatul de presă.

Via: Realitatea.md

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...