37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanțelor a lansat portalul web de vizualizare a bugetului

Ministerul Finanțelor a lansat portalul web de vizualizare a bugetului

08.08.2019532 views Unimedia
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor a lansat portalul web de vizualizare a bugetului, buget.mf.gov.md. Aceasta este prima aplicație de vizualizare a datelor bugetare în Republica Moldova.

„Elaborarea acestui portal este o dovadă concretă a angajamentului guvernării față de transparența și responsabilitatea actului de guvernare. Începând cu astăzi, toți cetățenii vor avea acces la informțaii cheie despre bugetul național și local”, a declarat Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan.

Scopul Portalului de Vizualizare a Datelor privind Executarea Bugetului (VDEB) este de a contribui la creșterea nivelului de transparență bugetară și fiscală în Republica Moldova prin sporirea gradului de informare a publicului larg privind formarea și executarea bugetului.

Instrumentul dispune de patru funcționalități de vizualizare a datelor:

  1. Prezentare sub formă de forare - care permite vizualizarea grafică a veniturilor și cheltuielilor bugetare pe organizații, domenii și pe articole economice (pe clasificația organizațională, funcțională și economică).
  2. Rapoarte bugetare – Vizualizarea (și distribuirea) rapoartelor anuale, lunare și semi-anuale elaborate de către Ministerului Finanțelor privind executarea Bugetului Public Național, a Bugetului de Stat și Bugetelor Locale. Rapoartele conțin indicatori bugetari aprobați, precizați (după caz) și executați, precum și alți indicatori care relevă evoluția și structura veniturilor, cheltuielilor și soldului bugetar. Rapoartele disponibile pentru vizualizare corespund perioadei bugetare curente și perioadelor anterioare prin selectarea perioadei dorite.
  3. Generator de rapoarte – permite elaborarea, vizualizarea grafică (după caz) și distribuirea unei game prestabilite, însă suficient de largi de rapoarte în conformitate cu necesitățile utilizatorului. Acest lucru se efectuează în baza instrumentelor de selectare, sortare, aranjare, filtrare si a datelor în funcțiile de criteriile selectate de utilizator, care are posibilitatea de a alege, inclusiv, și modalitatea grafică sau tabelară de vizualizare a rapoartelor generate.
  4. Interogări pivot – este un instrument destinat utilizatorilor familiarizați cu utilizarea funcției de ”PivotTable”. Acesta permite elaborarea unei game largi de rapoarte cu modificarea structurii coloanelor și rândurilor din rapoarte în conformitate cu necesitățile specifice ale utilizatorilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...