37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Finanțelor a emis obligațiuni de stat pe 7 ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,50%

Ministerul Finanțelor a emis obligațiuni de stat pe 7 ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,50%

21.04.202187 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Astăzi, 21 aprilie curent, în cadrul licitației de plasare a valorilor mobiliare de stat, pe piața primară au fost emise, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, obligațiuni de stat pe 7 ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,50%. Oferta Ministerului Finanțelor a fost acoperită în proporție de 107%, fiind emise obligațiuni de stat în sumă de circa 75,0 mil. lei față de 70,0 mil. lei oferite. Principalii cumpărători au fost băncile-dealeri primari și investitorii instituționali.

Ministerul Finanțelor va emite acest instrument financiar cu regularitate și va spori lichiditatea acestuia prin operațiunile sale de redeschidere a emisiunii (reopening).

Amintim că până în prezent, Ministerul Finanțelor a emis doar obligațiuni de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani, iar emisiunea acestora pe termen de 7 ani este un pas major spre completarea curbei randamentelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...