37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Economiei continuă să identifice soluții alternative pentru deținătorii de patente

Ministerul Economiei continuă să identifice soluții alternative pentru deținătorii de patente

01.02.2023236 views Ministerul Economiei
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei lucrează în continuare la identificarea unor soluții care să ofere stabilitate de muncă celor care în prezent dețin patente și pentru a putea trece la o altă formă de înregistrare.

În context, Ministrul Economiei a convocat o altă ședință de discuții cu reprezentanții deținătorilor de patente.

Discuțiile au vizat identificarea unor soluții, care să ofere stabilitate de muncă celor care în prezent dețin patente și cel mai important, să poată trece la o altă formă de înregistrare.

Una dintre soluții oferite de către Ministerul Economiei, este un program de susținere, al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Acesta reprezintă un instrument pentru cei care trec de la regimul de patentă la cea de activitate independentă. De acest ajutor de grant nerambursabil, în valoare de 10 mii lei per deținător de patentă vor putea beneficia titularii de patente sau persoanele fizice care desfășoară activități independente.

Acest program poate susține deținătorul de patentă să își îmbunătățească conditiile de muncă sau să facă față altor cheltuieli care le suporta în faza de tranziție.

Mai mult, prin acest program vor putea beneficia de instruiri contabile și juridice, dar și de instalarea aparatului de casă.

Întrunirea a continuat cu un schimb de opinii referitor la procesul de tranziție de la statutul de deținător de patentă la cel de activitate independentă, cu probleme și soluții.

Ministrul a ținut să își exprime repetat toată susținerea pentru deținătorii de patente, pentru care Ministerul Economiei identifică în continuare mai multe soluții.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...