37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ministerul Economiei continuă discuțiile vizavi de simplificarea sistemului de raportare financiară

Ministerul Economiei continuă discuțiile vizavi de simplificarea sistemului de raportare financiară

09.02.2023388 views Ministerul Economiei
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La Ministerul Economiei a avut loc o nouă întrunire a grupului de lucru pentru simplificarea sistemului de raportare pentru companiile cu rulaj de până la 18 milioane lei pe an.

Ședința la care au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, Serviciului Fiscal de Stat, Biroului Național de Statistică, Casei Naționale de Asigurări Sociale, dar și ai mediului de afaceri, a avut drept scop revizuirea și analizarea tuturor rapoartelor curente, pentru a identifica soluții de optimizare și comasare a acestora.

Astfel, reprezentanții BNS, SFS si CNAS au prezentat rapoartele solicitate de instituțiile lor și utilitatea finală a informației furnizate de către antreprenori. Unele rapoarte sunt deja în proces de comasare, iar altele urmează a fi optimizate pentru a eficientiza acest proces la maxim.

Mai multe rapoarte solicitate de la antreprenori înseamnă costuri mai mari pentru aceștia, ceea ce într-un final afectează inclusiv și prețul final al serviciului/produsului pe care îl oferă.

Odată cu simplificarea modului de raportare, antreprenorii pot deveni mai eficienți, iar lipsa de birocrație va încuraja reprezentanții business-ului să activeze legal și să progreseze.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...