37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MEI: Vor fi create 7 consilii sectoriale în domeniul asistenței externe

MEI: Vor fi create 7 consilii sectoriale în domeniul asistenței externe

26.06.2020340 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rezultatele celor mai importante proiecte de asistență tehnică externă, precum și necesitățile de suport din partea donatorilor pe prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii în domeniile de competență, au fost discutate, ieri, în cadrul unei reuniuni online de conducerea MEI cu reprezentanții organizațiilor internaționale rezidente în țara noastră. La ședință a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, secretarii de stat din cadrul ministerului, reprezentanții Băncii Mondiale, BERD, BEI, PNUD, Delegația UE în Republica Moldova, USAID, Ambasadele Germaniei și Cehiei, Fondul de Bună Guvernare al Marii Britanii, etc.

Sergiu Railean a menționat că își exprimă recunoștința pentru cooperarea durabilă, eficientă și sprijinul acordat de-a lungul anilor țării noastre.

„Scopul acestei ședințe este să prezentăm nevoile de suport pentru implementarea politicilor economice, coordonarea asistenței externe pe sectoarele din sfera de activitate a ministerului, astfel încât să evităm suprapunerile de programe și proiecte pe același domeniu și să înregistrăm o eficiență maximă. Instituția pe care o reprezint este responsabilă de mai multe sectoare ale economiei naționale a Republicii Moldova și este foarte important să existe un mecanism fezabil pentru a coordona și consolida activitățile legate de asistența externă pentru fiecare domeniu. Astfel, vom crea șapte consilii sectoriale în domeniul asistenței externe”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

Secretarii de stat au făcut o prezentare de ansamblu privind viziunea MEI asupra activității celor șapte consilii pe domeniile: dezvoltare antreprenorială și atragere de investiții, dezvoltarea turismului, securitate industrială și infrastructura calității, tehnologia informației și comunicațiilor, transporturi, urbanism, construcții și locuințe, securitate și eficiență energetică.

Scopul creării acestora rezidă în facilitarea comunicării și asigurarea participării părților interesate la procesul de planificare, coordonare, monitorizare și evaluare a asistenței externe acordate de donatori în sectoarele coordonate de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...