37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MEI propune deschiderea a 5 noi birouri comercial-economice în Marea Britanie, SUA, Franța, Japonia, China

MEI propune deschiderea a 5 noi birouri comercial-economice în Marea Britanie, SUA, Franța, Japonia, China

13.07.2020373 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Stadiul actual privind organizarea reuniunii anuale a ambasadorilor și atașaților economici, planificarea deschiderii birourilor comercial-economice în țările de interes economic pentru Republica Moldova, precum și organizarea periodică a webinarelor tematice au fost subiectele discutate în cadrul ședinței grupului de lucru comun privind diplomația economică. Din cadrul grupului de lucru fac parte Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Agenția de Investiții.

Astfel, în perioada 29-31 iulie curent, se vor desfășura cursurile anuale privind diplomația economică destinate reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova acreditate peste hotare, în cadrul cărora sunt planificate un șir de paneluri, unde vor fi discutate mecanismele privind atragerea investițiilor și promovarea exporturilor în domeniile economice strategice, depășirea crizei economice actuale și tehnici de identificare a noilor oportunități, promovarea turismului etc. Totodată, în cadrul evenimentului online vor fi organizate sesiuni ale atașaților economici cu reprezentanții companiilor autohtone care dețin produse finite complexe, cu reprezentanții sectorului agroalimentar, vitivinicol etc.

În același timp, reieșind din potențialul comercial-economic și investițional ce necesită a fi valorificat, Ministerul Economiei și Infrastructurii a reiterat importanța creării birourilor comercial-economice în vederea valorificării potențialului economic și investițional existent, dialogului cu partenerii internaționali, precum și prezenței Republicii Moldova pe piața mondială.

De asemenea, grupul de lucru a discutat despre valoarea adăugată a raftului Eco-Moldova, în cadrul misiunilor, precum și a modalității utilizării acestora. În același timp, s-a agreat asupra coordonării periodice privind necesitatea furnizării cantităților de produse și materiale promoționale în adresa misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...