37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MEI: apel către antreprenori să-și treacă vânzările pe online

MEI: apel către antreprenori să-și treacă vânzările pe online

06.04.2020329 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Economiei și Infrastructurii face apel către întreprinderile mici și mijlocii să nu-și sisteze vânzările din cauza restricțiilor de activitate, impuse de situația de urgență, dar să le redirecționeze pe online și pe livrarea la domiciliu. În același timp, Sergiu Railean îndeamnă companiile IT din țară să ajute producătorii autohtoni cu platforme de comerț electronic.

„Închiderea piețelor și magazinelor nealimentare în această perioadă afectează dramatic comerțul cu bunuri și servicii.Acest fapt, însă, nu înseamnă, că întreprinderile nu au soluții pentru a-și vinde produsele. Baza legală privind comerțul electronic este funcțională și de ea fac uz deja peste 400 de companii locale. Comunitatea IT din țară a demonstrat că este una foarte competitivă și vă poate oferi soluțiile tehnologice necesare. Mai mult, peste 75% din populație folosește internetul, atât prin rețele de fibră optică, cât și internetul mobil. Peste 98% din localități au acces la fibră optică și Internet mobil de înaltă capacitate”, susține ministrul Railean.

Ministrul încurajează antreprenorii să-și identifice partenerii tehnologici, să-și mobilizeze resursele și echipele, pentru a ajunge la clienți prin intermediul magazinelor online, paginilor web și rețelelor de comunicații electronice.

„Vă îndemn să vindeți și să cumpărați online! Comerțul online are foarte multe avantaje pentru toți: comercianții pot accesa mai ușor consumatorii săi și reduce semnificativ costurile de logistică, beneficiarii – pot economisi timp și resurse, obținând acces la o gamă și mai largă de bunuri, guvernele – pot beneficia de o legalizare a comerțului și o colectare mai bună a taxelor”, consideră ministrul Economiei și Infrastructurii.

În continuare, echipa ministerului va lucra la consolidarea capacităților Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței pentru a ridica gradul de încredere al cetățenilor în serviciile electronice și a le oferi protecția necesară. De asemenea, pe platforma Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Moldova IT Park vor fi lansate o serie de acțiuni pentru a promova comerțul online și a ajuta IMM-urile să utilizeze noi instrumente digitale pentru promovare și comerț electronic.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...