37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, discutate cu asociațiile de business

Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, discutate cu asociațiile de business

28.09.2020623 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor a prezentat principalele măsuri de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, în cadrul unei ședințe online cu participarea reprezentanților Asociației Business-ului European, Asociației Investitorilor Străini și Camerei de Comerț Americane din Moldova.

În debutul evenimentului, Vicepremierul Serghei Pușcuța a salutat prezența reprezentanților mediului de afaceri și interesul manifestat pentru subiectele puse în discuție: „Ministerul Finanțelor a elaborat anumite repere pentru politica fiscală și vamală pentru anul 2021 și suntem la etapa definitivării acestor măsuri. Pentru noi sunt importante opiniile și recomandările Dvs, pentru ca documentul final să fie unul consolidat și să reflecte cât mai bine situația actuală”.

La rândul său, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a menționat că, măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul viitor au drept obiectiv: susținerea mediului de afaceri, consolidarea veniturilor bugetare în vederea finanțării cheltuielilor publice, precum și promovarea unei legislații fiscale și vamale favorabile dezvoltării economice.

Astfel, părțile au analizat mai multe propuneri de politici fiscale și vamale pentru anul viitor, cum ar fi: introducerea unui regim nou de aplicare a TVA în sectorul agricol, stabilirea cotelor accizelor pentru anii 2021 - 2023, includerea taxei rutiere în cota accizei privind produsele petroliere, revizuirea regimului fiscal și cel al asigurărilor sociale ale liberilor profesioniști din domeniul justiției, precum și implementarea unui mecanism de subvenționare a companiilor de colectare și reciclare a ambalajului.

Reprezentanții asociațiilor de business au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru deschiderea manifestată, menționând că multe dintre măsurile prezentate în cadrul ședinței erau așteptate de mediul de afaceri și le susțin.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    Putem vedea undeva in acces liber Politica fiscal si vamala pentru 2021? Eu nu am gasit pe site mf.gov.md

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...