37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Masă rotundă „Colaborarea dintre auditul extern și auditul intern: deficiențe, perspective și soluții de consolidare”

Masă rotundă „Colaborarea dintre auditul extern și auditul intern: deficiențe, perspective și soluții de consolidare”

04.10.2021396 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor a organizat, de comun cu Curtea de Conturi, la 30 septembrie curent, o masă rotundă destinată relației dintre auditul public extern și auditul intern. La evenimentul organizat pe platforma Ministerului, au participat circa 100 persoane – reprezentanți ai Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor și auditori interni din sectorul public.

În debutul întrunirii, șeful Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, Ludmila Popa a venit cu un mesaj de salut pentru toți participanții și a exprimat încrederea că subiectele propuse și discuția privind colaborarea dintre auditorii externi și cei interni va fi una constructivă.

Dl Petru Rotaru, membru al Curții de Conturi a menționat despre importanța de a consolida colaborarea dintre auditul extern și auditul intern și de a stabili puncte comune de acțiune care vor unifica eforturile și vor eficientiza rezultatele muncii celor două activități de evaluare. 

Participanții la eveniment au abordat aspectele de conlucrare și mecanismele de interacțiuni pe cele patru dimensiuni incluse în agenda evenimentului, care se referă la:

- planificarea și coordonarea activității de audit extern / intern întru evitarea dublării eforturilor;
- colaborarea auditorilor interni cu auditorii externi pe parcursul desfășurării unui audit extern, precum și utilizarea muncii auditorilor interni;
- evaluarea activității de audit intern de către Curtea de Conturi;
- schimb de experiență și bune practici între auditorii externi și auditorii interni.

Cât privește intervenția și contribuția membrilor prezenți la această discuție, aceștia au venit cu unele întrebări, precizări și clarificări privind colaborarea dintre auditorii externi și interni. Dna Cristina Scutelnic, consultant principal al Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, a punctat concluziile mesei rotunde care întrunesc atât provocările, cât și problemele cu care se confruntă auditorii externi și auditorii interni, dar și setul de soluții propuse pentru îmbunătățirea acestora.

În încheiere, dna Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului Curții de Conturi, a reiterat deschiderea și reciprocitatea de colaborarea sistematică, schimbul de experiență, dar și bunele practici axate pe subiectele specifice de interes comun.

La final de discuție, participanții și-au exprimat înalta gratitudine pentru această discuție relevantă, dar și faptul că acest eveniment a fost unul productiv și constructiv, care și-a atins scopul  – cel de a consolida relațiile între cele două activități.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...