37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai multe întreprinderi investigate de Serviciul Fiscal de Stat pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Serviciul Fiscal de Stat pentru insolvabilitate intenționată

19.02.2024184 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat examinează permanent respectarea legislației de către contribuabili. În context, ofițerii de investigație din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, în perioada anului 2023, au identificat 10 întreprinderi care au intrat în insolvabilitate în mod intenționat datorită acțiunilor ilegale comise de factorii de decizie a acestor întreprinderi.

Crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

Urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și luând în considerație probele identificate, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal - Insolvabilitatea intenționată.

Insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune potrivit art. 252 Cod penal, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei până la 167 500 lei, sau închisoare până la 6 ani.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...