37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Mai multe Acorduri și Convenții privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale vor fi modificate

Mai multe Acorduri și Convenții privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale vor fi modificate

04.11.2021154 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea mai multor protocoale de modificare a unor Acorduri și Convenții privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit. În acest sens, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat ieri șase hotărâri.
 
Astfel, este vorba despre Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova cu Republica Uzbekistan, semnat la 30 martie 1995, Republica Tadjikistan, la 5 noiembrie 2002, cu Republica Belarus, la 23 decembrie 1994 și cu Republica Kîrgîză, la 17 aprilie 2004. De asemenea, modificările aprobate se referă la Convenția semnată cu Turkmenistan, la 24 iulie 2013. Inițiativa de modificare aparține părții moldave. 
 
Totodată, a fost aprobată semnarea Protocolului de modificare a Convenției cu Marele Ducat de Luxemburg, întocmit la Chișinău la 11 iulie 2007. 
 
Scopul principal al proiectelor este implementarea recomandărilor Forumului Global al OCDE privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale (schimbul de informații la solicitare).
 
Prevederile Acordurilor urmăresc crearea unor sisteme fiscale care ar coordona acțiunile statelor contractante, îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale între ambele state, eliminarea discriminării fiscale sub orice formă, precum și asigurarea schimbului de informații. Acestea vin să asigure condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor bilaterale. 
 
Instituția responsabilă pentru negocierea și semnarea proiectelor de modificare a Acordurilor și Convenției respective este Ministerul Finanțelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...