37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Localuri din Chișinău și-au lipit stickere pe ușile de intrare: „Mulțumim pentru reducerea 10% TVA”

Localuri din Chișinău și-au lipit stickere pe ușile de intrare: „Mulțumim pentru reducerea 10% TVA”

02.10.20181.175 views Realitatea
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În seara zilei de 30 septembrie mai multe localuri din Chișinău și-au lipit pe ușile de intrare un sticker cu mesajul „Mulțumim Guvernului RM pentru reducerea 10% TVA”.

Campania are loc sub egida „Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din RM” (MĂR) care are ca scop informarea în masă despre noile prevederi ale Reformei Fiscale care a intrat în vigoare începând de ieri – 1 octombrie 2018.

Cota redusă a TVA-ului în sectorul HoReCa este implementată în toate țările Uniunii Europene fiind văzut ca un mecanism/instrument de relaxare fiscală, un instrument simplu de încurajare a consumului intern și a dezvoltării economice.

Domeniul restaurației este cunoscut în întreaga lume de profituri mici și o concurență acerbă. Aceasta fiind unul din motivele care a determinat guvernele multor țări să sprijine acest sector prin cote reduse de TVA sau prin acordarea unor facilități specifice sectorului.

Rezultatele pozitive care se așteaptă sunt: stimularea serviciilor de catering și restaurant, în cele din urmă impulsionarea turismului, care vor conduce către crearea locurilor de muncă, creșterea salariilor și creșterea cifrei de afaceri înregistrată de unitățile de alimentație publică, care până într-un final duc și la conformarea fiscală, vărsări la bugetul de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...