37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Letonia sprijină dezvoltarea sistemului de control financiar public intern din Republica Moldova

Letonia sprijină dezvoltarea sistemului de control financiar public intern din Republica Moldova

08.11.2019336 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Dezvoltarea sistemului de control financiar public intern va spori eficiența administrației publice și va consolida responsabilitatea managerială pentru o utilizare mai eficientă a banilor publici. O declarație în acest sens a făcut Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dumitru Udrea, în cadrul evenimentului de închidere a proiectului de cooperare „Dezvoltarea sistemelor eficiente de control intern și audit intern în Republica Moldova”, implementat cu sprijinul Ministerului Finanțelor al Letoniei, în perioada 08 august – 15 noiembrie 2019. La eveniment au participat Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts, şi reprezentantul Ministerului Finanțelor al Letoniei, Arina Andreičika. 

Potrivit lui Dumitru Udrea, implementarea și dezvoltarea sistemelor moderne de control intern managerial și consolidarea funcției de audit intern reprezintă o prioritate a ministerului de resort.  „Trebuie să ancoram controlul financiar intern și auditul intern în cursul dezvoltării Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele luate prin Acordul de asociere RM-UE și cele mai bune practici internaționale”, a adăugat Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor. 

Șeful Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, Raisa Cotorobai, a afirmat că, în cadrul acestui proiect, peste 100 de funcționari publici din Republica Moldova au reușit să afle despre experiența Letoniei în domeniul controlului  și al auditului intern, iar relațiile profesionale stabilite pot genera noi proiecte de cooperare. 

Precizăm că, timp de patru luni, experții în domeniul de audit intern din Letonia au oferit suport în desfășurarea instruirilor pentru auditorii interni din sectorul public al Republicii Moldova, având ca scop consolidarea capacităților acestor specialişti. Totodată, au fost desfășurate instruiri pentru conducători de subdiviziuni, menite să faciliteze dezvoltarea sistemului de control intern managerial.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...