37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legile generatoare de corupție pot fi raportate prin platforma „reLAWed” lansată de PNUD și CNA

Legile generatoare de corupție pot fi raportate prin platforma „reLAWed” lansată de PNUD și CNA

06.10.2020514 views CCI a RM
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Platforma „reLAWed”, lansată de CNA și PNUD, este un instrument prin care orice cetățean poate semnala legi sau acte normative ambigue sau interpretabile, care pot genera corupție. Actele normative raportate sunt ulterior examinate de CNA în vederea identificării riscurilor de corupție, după care sunt propuse pentru modificare.

Platforma poate fi accesată de la calculator sau de pe un dispozitiv mobil, prin intermediul paginii web oficiale a Centrului Național Anticorupție www.cna.md sau de pe adresa http://relawed.cna.md/. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a descrie norma problematică, dar și de a propune modificări pentru actul normativ pe care l-au raportat. Toate sesizările pot fi făcute și în mod anonim, fără divulgarea datelor care să conducă la identificarea persoanei.

Utilizatorii pot urmări la ce etapă se află examinarea sesizării pe care au făcut-o, accesând compartimentul „Arhiva” sau „Raportări recente” de pe pagina platformei sau vor primi informații pe adresa de e-mail.

Platforma conține și statistici ale raportărilor, acestea fiind inserate la rubricile „Top cele mai semnalate acte normative”, „Top semnalări înregistrate după statut”, „Total semnalări înregistrate după ocupație”.

Platforma „reLAWed” a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2021 şi contribuie la fortificarea capacităților actorilor din sectorul public și privat, precum și ale organizațiilor societății civile, pentru implementarea eficientă a instrumentelor și standardelor de prevenire a corupției.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...