37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului, modificată

Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului, modificată

07.02.2020409 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de lege pentru completarea articolului 4 din Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului. Modificările au drept scop facilitarea consolidării terenurilor agricole prin dezvoltarea pieței și anume – a tranzacțiilor funciare de vânzare-cumpărare.

Autorii propun includerea unui nou alineat în lege - privind vânzarea, la prețul normativ al pământului, a terenurilor din cadrul unui câmp sau a unei porțiuni a acestuia ocupate de drumuri existente care servesc activități agricole și/sau drumurilor proiectate în acest scop, precum și fâșiilor forestiere proiectate dar neplantate. Vânzarea-cumpărarea se va efectua la cererea proprietarului terenurilor supuse consolidării, în cazul în care proprietar al acestui teren este una și aceeași persoană, și cu condiția să nu fie afectate procesele tehnologice de lucrare a terenurilor adiacente, precum și căile de acces către alte utilități.

Urmare a consolidării terenurilor agricole se va elabora un nou proiect de organizare a teritoriului, reieșind din scopul propus de proprietarul terenurilor consolidate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...