37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Legea comerțului interior: notificarea va conține datele contractului de evacuare a deșeurilor

Legea comerțului interior: notificarea va conține datele contractului de evacuare a deșeurilor

12.12.2018949 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul regulamentului de desfăşurare a activităţilor de comerţ în orice localitate, consiliul local este în drept să stabilească cerințe privind respectarea regulilor de asigurare a curățeniei pe adresa unității comerciale sau a unității de alimentație publică.

În Monitorul Oficial de vineri, 7 decembrie 2018, a fost publicată Legea pentru modificarea Legii cu privire la comerțul interior.

Legea are drept scop instituirea reglementărilor specifice distincte privind drepturile autorității deliberative a administrației publice locale de a stabili cerințe aferente activității de comerț în unitatea administrativ-teritorială respectivă, ceea ce va asigura o monitorizare și control unic al funcționării serviciilor de salubrizare în localitate.

De asemenea, documentul prevede că în notificarea privind iniţierea activităţii de comerţ se vor include și date privind contractul de transport al deșeurilor. 

Conform legii, această notificare conține denumirea şi datele de contact ale comerciantului, denumirea şi codul activităţii de comerţ conform CAEM Rev. 2, cu menţiunea privind comercializarea producţiei alcoolice, berii au a articolelor din tutun, denumirea şi adresa unităţii comerciale sau a locului de vânzare, tipul unităţii comerciale, suprafaţa comercială, capacitatea unităţii comerciale și declaraţia pe proprie răspundere a comerciantului privind respectarea legislaţiei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...