37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   La Parlament au avut loc audieri publice cu privire la implementarea Legii privind comerțul interior

La Parlament au avut loc audieri publice cu privire la implementarea Legii privind comerțul interior

29.09.2023103 views MDED
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Secretarade stat a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a participat, alături de alți colegi, la consultările publice despre implementarea Legii privind comerțul interior, organizate de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe. Necesitatea a venit odată cu modificărilor adoptate de Parlament în anul 2022.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Consiliului Concurenței și altor autorități ale statului responsabile de acest sector au discutat cu producătorii locali și reprezentanți ai celor mai mari rețele de supermarketuri din țară.

Discuțiile au vizat procesul de negociere dintre producătorii autohtoni și reprezentanți ai rețelelor comerciale și dacă ultimele modificări la Legea privind comerțul interior au avut impactul prevăzut de către autorități. Mai mult, au fost discutate și unele acțiuni, menite să combată practicile neloiale în comerțul interior.

Ulterior, în cadrul comisiei parlamentare, s-a vorbit și despre importanța semnalării de către furnizori, a unor eventuale încălcări, pe care Consiliul Concurenței să le investigheze. Dar și despre balanța dintre accesul furnizorilor la raft și dorința consumatorilor de a beneficia de prețuri mai mici.

În anul 2022, Parlamentul a adoptat modificări la Legea privind comerțul interior, care transpun parțial directivele UE și au scopul de a combate practicile neloiale și a asigura o concurență eficientă.  Astfel, au fost excluse în jur de 30 de practici neloiale, printre care solicitarea și oferirea de reduceri comerciale pentru produsele social importante sau plafonarea perioadelor de marketing la 60 de zile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...