37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   La Chișinău a avut loc Conferința națională dedicată auditorilor interni din sectorul public

La Chișinău a avut loc Conferința națională dedicată auditorilor interni din sectorul public

08.06.2018862 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conferința națională dedicată auditorilor interni din sectorul public cu genericul: “Audit intern – provocări, experiențe și perspective”, organizată Ministerul Finanțelor cu suportul Ministerului Finanțelor din Olanda a avut loc la 7 iunie curent şi a întrunit circa 100 de participanţi, printre care şi experţi internaţionali.

La sesiunea de deschidere a conferinței a participat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, care a menţionat despre importanţa auditorilor interni şi rolul acestora în entităţile publice pentru atingerea obiectivelor entităţii, precum şi pentru utilizarea banilor publici în cel mai transparent şi eficace mod.

“Îmi exprim încrederea că activităţile îndreptate spre dezvoltarea domeniului auditului intern se vor materializa prin instituții publice mai eficiente și servicii de calitate oferite cetățenilor”, a declarat ministrul Finanțelor.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Viorica Pricop a menționat că Republica Moldova și-a asumat un șir de angajamente menite să dezvolte sistemele de control financiar public intern, inclusiv, prin consolidarea funcției de auditor intern.

În cadrul Conferinței au fost prezentate experiențele și progresele entităților publice în domeniul auditului intern, perspectivele de dezvoltare a sistemului de audit în Republica Moldova, direcțiile de dezvoltare a Controlului Financiar Public Intern (CFPI) dar și alte subiecte importante. Experții internaționali din Olanda și Germania au prezentat experiența țărilor pe care le reprezintă în domeniul abordat.

Prin organizarea acestui eveniment, Ministerul Finanţelor şi-a propus să reunească auditorii interni din sectorul public pentru a discuta subiectele actuale relevante activității acestora şi pentru a realiza un schimb de experiențe utilizate în domeniul auditului intern.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...