37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Jumătate dintre antreprenori afirmă că este dificil să găsească informații despre dosarele aflate în instanța de judecată

Jumătate dintre antreprenori afirmă că este dificil să găsească informații despre dosarele aflate în instanța de judecată

10.10.20181.038 views BizLAw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În jur de 22 la sută dintre antreprenori spun că este foarte dificil să găsească informații despre dosarele aflate în instanța de judecată. Totodată, altele 29% califică același proces ca fiind unul prepoderent dificil. Datele se conțin într-un studiu prezentat, recent, de către Banca Mondială.

De asemenea, oamenii de afaceri spun că întâlnesc dificultăți în găsirea informațiilor despre executarea hotărârilor, 51 la sută, despre modul de înaintare a reclamanțiilor în instanțe, 50%, dar și în identificarea datelor de contact ale procurorilor, 50%. În schimb, mediul de afaceri află ușor și foarte ușor date despre serviciile notariale din localitate, 86%, despre serviciile avocaților, 83%, dar și contactele instanțelor de judecată, 72 la sută.

Cât ține de executarea hotărârilor judecătorești, 63 la sută dintre întreprinzători spun că nu au întâlnit dificultăți, în timp de 37% spun că au avut probleme la acest capitol. Majoritatea celor care au apelat, însă, la colectorii de datorii în procesul de executare a deciziilor magistraților spun că sunt nesatisfăcuți de prestarea acestora. Și anume, 28 la sută sunt mai mult nesatisfăcut, iar 44 la sută afirmă că sunt absolut nesatisfăcuți.

Sectorul privat mai spune că taxele judiciare sunt mari, însă acestea pot fi ușor de calculat. Totodată, ei spun că serviciile electronice prestate de judecătorii sunt ușor de utilaj și pledează pentru accesarea lor în continuare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...