37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întrunire de informare despre sistemul de asigurare medicală obligatorie

Întrunire de informare despre sistemul de asigurare medicală obligatorie

31.10.2019308 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) au participat marţi, 29 octombrie, la o sesiune de informare a organizaţiilor neguvernamentale pentru persoanele cu dizabilităţi despre serviciile acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM).

În cadrul întrunirii au fost prezentate informaţii generale despre sistemul de asigurare şi serviciile medicale acoperite din fondurile AOAM pentru cetăţenii asiguraţi, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi şi cele care îngrijesc astfel de persoane.

Totodată, reprezentanţii CNAM au răspuns la întrebările participanţilor la întrunire cu referire la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi în sistemul medical, serviciile stomatologice, endoprotezarea, îngrijirile medicale la domiciliu ş.a.

Participanţii la şedinţă au fost informaţi şi despre prestaţiile sociale, informaţie oferită de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

Directorul Alianţei Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi din Republica Moldova, Galina Climov, susţine că cele 41 de organizaţii membre ale alianţei întrunesc prestatori de servicii, membri ai grupului de iniţiativă, părinţi ai copiilor cu dizabilităţi, persoane de suport ale grupurilor de autoreprezentare şi este important să le fie oferită informaţie actualizată cu privire la prestaţiile sociale şi serviciile medicale. “Informaţia respectivă va fi diseminată apoi grupurilor menţionate mai sus pentru ca ele să fie informate şi să poată să-şi revendice drepturile în sistemul social şi în cel medical”, a mai spus Galina Climov.

La sesiunea de informare, desfășurată la inițiativa Alianţei Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi din Republica Moldova, au participat circa 30 de reprezentanţi ai organizaţiilor membre ale alianţei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...